Vogue Amerika 120. Yaşını Kutluyor!

9:57 PM


Bir önceki yazımda Vogue Amerika'nın ünlü Eylül Sayısı'ndan bahsetmiştim. Fakat bu sene çıkan Eylül Sayısı normalden 2 kat daha önemli. Neden diye soranlar için, dergi bu sayısı ile 120. yaşını kutluyor.

Birçok tasarımcı, model, şarkıcı ve oyuncu bu kutlamada tuzu bulunsun diye bir araya geldi. Kimler yoktu ki.. Florence Welch'ten Erdem Moralioğlu'na kadar moda dünyasının içindeki hemen hemen herkes bu büyük kutlama projesinde yer alıyor.

120 yıl. Bir asır ve daha fazlası. Aklı almıyor insanın. 1892 yılında Amerika'da ilk ortaya çıktığında kurucusu Arthur Turnure dergiyi haftalık olarak çıkarıyordu. Şimdi ise büyüyüp kocaman bir kuruluş ve yayın oldu, ülkelere bir virüs gibi yayıldı. Bu sadece şık giyimli insanların fotoğraflarının bulunduğu bir dergi değil, bu birçok insan için umut ışığı, tutunulacak bir dal.

Balenciaga tasarımcısı Nicolas Ghesquiere
 ve oyuncu Kristen Stewart




1988 yılından bu güne kadar Anna'nın yönetiminde olan Vogue Amerika şimdi hiç olmadığı kadar muhteşem. Her sayısı ayrı bir sanat eseri desem, yalan olmaz. Her bir fotoğraf çekimi gerçekten mükemmel olan başka bir dergi daha tanımıyorum.


120. yaşını kutlamak için yapılan çekimin de bu çekimlerden bir farkı yok. Benim için de muhteşem bir göz şenliği oldu haliyle. Bayılıyorum böyle sürüsüne bereket tasarımcı/model/oyuncu işbirliğinin bulunduğu çekimlere. Kolay kolay da bulunmuyor böylesi.


Bir gün benim de bu yayın kuruluşunun bir üyesi olmamın ümidiyle hadi gelin bakalım nasıl bir çekim olmuş..

Emilio Pucci baş tasarımcısı Peter Dundas (sağda) ve model Carolini Trentini

(soldan sağa) model Karlie Kloss, model Liu Wen, model Arizona Muse, model Joan Smalls

şarkıcı Florence Welch

Diane Kruger (elbisesi Dior) ve Raf Simons (Dior'un yeni baş tasarımcısı)

Soldan ikinci Sarah Burton, üçüncü Christopher Bailey ve sağdan ikinci Stella McCartney

(sağdan ikinci) Tasarımcı Christopher Kane

Givenchy baş tasarımcı Riccardo Tisci ve oyuncu Rooney Mara

sağda Celine, model Marie Piovesan

(soldan sağa) Vanessa Traina, Jenna Courtin-Clarins, Prisca Courtin-Clarins, Virginie Courtin-Clarins, Claire Courtin-Clarins, Lauren Santo Domingo, Shala Monroque, Alexia Niedzielski, Lily Kwong ve Elizabeth von Guttman
oyunncu Jennifer Lawrence

(solda) Proenza Schouler tasarımcıları Lazaro Hernandez ve Jack McCollough, (ortada) Rodarte'nin tasarımcıları Kate ve Laura Mulleavy, (sağda) Rag&Bone tasarımcıları David Neville ile Marcus Wainwright

(soldan sağa) model Chanel Iman, Balmain tasarımcısı Olivier Rousteing, model Kat Upton, tasarımcı Joseph Altuzarra, tasarımcı Anthony Vaccarello ve model Candice Swanapoel

Soldan ikinci Peter Copping ve en sağda Erdem Moralioğlu

You Might Also Like

2 comments

  1. çok çok başarılı buluyorum...Moda dünyası bu kadar çok sosyal ağa sahip iken bu derece önde ve planlı çalışan bir mecmua ....tebrikler sevgiler:):)

    ReplyDelete
  2. Kim ne derse desin, gözümde hep 'Dünya'nın bir numaralı moda dergisi'dir :)

    ReplyDelete